Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim z brzoskwinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
sos sojowy 2 łyżki
sól
pieprz
masło 1 łyżka
papier ryżowy 10 sztuk
olej do smażenia
brzoskwinie w puszce 0,5 sztuki
sos chiński 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim z brzoskwinką

Polędwiczkę polewamy w sosie sojowym, przyprawiamy solą, pieprzem, marynujemy ok 2-3 godzin. Natępnie smażymy na łyżce masła ok 3 minut z każdej strony, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni na 15 minut.

Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki (10 sztuk). Papier ryżowy namaczamy w letniej wodzie na 1-2 minutki, natępnie owijamy każdy plasterek polędwiczki. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju pojedynczo.

Do rondelka wlewamy sos chiński oraz pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię, podgrzewamy. Podajemy z a\'la sajgonką z polędwiczki.
Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak