Sposób przygotowania

na rozgrzanej patelni uprażyć płatki migdałowe na złoty kolor oczywiście bez dodatku tłuszczu,wysypać na talerzyk i wystudzić,banany umyć i wytrzeć do sucha nie obierać skórki przekroić je wzdłuż i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej,masło utrzeć z miodem i posmarować banany od strony przecięcia na wierzchu obficie posypać u[rażonymi wcześniej płatkami migdałowymi i szczelnie zawinąć folię aluminiową,ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.7min.gotowe banany odwanąć z folii i wykładać na talerze,podawać z dodatkiem gałki lodów przybranej świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno smaczne,uwielbiam desery
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    brzmi bajecznie;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    uwielbiam banany w każdej postaci
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !