Sposób przygotowania

Sok z cytryny wymieszaj z 1 łyżką majeranku, roztartym czosnkiem oraz sporą szczyptą soli, tymianku oraz pieprzu. Natrzyj mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Usmaż na nim udka. Jabłka oczyść i pokrój na cząstki. Posyp cukrem, tymiankiem oraz majerankiem. Żaroodporną formę wysmaruj łyżką masła. Włóż do niej udka i jabłka. Podlej bulionem. Posyp wiórkami pozostałego masła. Formę przykryj folią aluminiową. Udka piecz 50 min w temp. 180 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wprost przepadam za kaczuszką, a w takim wykonaniu na pewno będzie mi smakować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !