Sposób przygotowania

patelnię o grubym dnie mocno rozgrzać i wysypać wiórki oraz migdały mieszając uprażyć na złoty kolor,jak zaczną się rumienić to wyłożyć na talerzyk i wystudzić po wystudzeniu wymieszać je z dżemem morelowym i cynamonem,jabłka umyć odciąć wierzchy a następnie delikatnie łyżeczką usunąć gniazda nasienne tak aby nie uszkodzić ścianek po czym napełnić nadzieniem kokosowo-morelowym i przykryć wcześniej odkrojonymi wierzchami,przygotować 4 kawałki folii aluminiowej i na każdy kawałek położyć jabłko posmarować je stopionym masłem a wierzchy oprószyć lekko cynamonem i szczelnie zawinąć folię,ustawić na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.25-30min.po wyjęciu odwinąć z folii układać na talerzyku i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Jabłuszka pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jabuszka pierwsza klasa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jabłuszka oczywiście
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    musza być wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !