Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane jabłka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 10 dkg
migdały grubo siekane 2 łyżki
dżem morelowy 4 łyżki
cynamon Prymat szczypta
masło stopione 4 łyżeczki
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane jabłka

patelnię o grubym dnie mocno rozgrzać i wysypać wiórki oraz migdały mieszając uprażyć na złoty kolor,jak zaczną się rumienić to wyłożyć na talerzyk i wystudzić po wystudzeniu wymieszać je z dżemem morelowym i cynamonem,jabłka umyć odciąć wierzchy a następnie delikatnie łyżeczką usunąć gniazda nasienne tak aby nie uszkodzić ścianek po czym napełnić nadzieniem kokosowo-morelowym i przykryć wcześniej odkrojonymi wierzchami,przygotować 4 kawałki folii aluminiowej i na każdy kawałek położyć jabłko posmarować je stopionym masłem a wierzchy oprószyć lekko cynamonem i szczelnie zawinąć folię,ustawić na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.25-30min.po wyjęciu odwinąć z folii układać na talerzyku i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.02.2014 08:23
musza być wyśmienite
caralajna 15.05.2013 07:19
świetny deser
Monika193
Monika193 19.09.2011 18:11
jabłuszka oczywiście
Monika193
Monika193 19.09.2011 18:11
jabuszka pierwsza klasa
m1monika 10.08.2011 12:19
super
Angelika10 06.07.2011 20:53
Jabłuszka pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak