Sposób przygotowania

Jabłka i liście porzeczki umyj, osusz. Słój wyparz, spód wyłóż liśćmi. Na tym ułóż jabłka w całości. Przekładaj liśćmi porzeczek. Wodę zagotuj z dodatkiem soli i miodu. Do wrzatku wlej zimną wodę uprzednio wymieszaną z mąką. Mieszając ponownie zagotuj, odstaw do wystudzenia. Nastepnie zalej jabłka, przykryj talerzem lub deseczką i obciąż. Odstaw na 4-5 tygodni. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czy takie jabłka nadają się do spożycia bezpośrednio, czy w jakichś sałatkach np ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !