Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały )
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
liść selera 1 szt
woda
makaron
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół

Kurczaka pokroić na części, wymyć , dać do garnka zalać wodą, nastawić na gaz, obrać jarzyny, wypłukać dodać do mięsa i liść selera opłukać włożyć do garnka, cebulę przypiec na palniku (na czarno), i wrzucić do gotującego się rosołu (rosół ma się bardzo wolno gotować, wtedy będzie szklisty). Doprawić do smaku. ugotować w osolonej wodzie makaron i podawać rosół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.04.2013 15:52
domowy rosołek zawsze najlepszy
Aannkaa82 27.03.2013 20:39
Uwielbiam rosołek, pod warunkiem że jako dodatek mam cieniutki makaron :)
Ewelina38 21.03.2013 19:54
uwielbiam go, też zawsze dodaję opieczoną cebulkę, nadaje super smaku
Ela15 07.10.2012 09:38
uwielbiam taki rosołek
wiola333 02.08.2012 20:05
pyszny rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak