Sposób przygotowania

brzoskwinie i gruszki wyłożyć na sitko i dokładnie osączyć z zalewy,schłodzone białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić mikserem na półsztywno po czym dosypywać małymi porcjami cukier i sok z cytryny i ubijać aż cukier się rozpuścigotową pianę ostrożnie wymieszać aby nie uszkodzić struktury z wiórkami kokosowymi,naczynie żaroodporne wysmarować masłem ułożyć w nim gruszki i brzoskwinie zagłębieniami do góry w zagłębienia włożyć dżem lub jagody mogą być mrożone i lekko oprószyć cynamonem,na wierzch za pomocą dwóch łyżek delikatnie nakładać porcje ubitej kokosowej piany i wstawić do piekarnika na 200st.ok.15min.aż beza będzie miała złoty kolor,gotowy deser wyłożyć na talerze i przybrać listkami mięty lub melisy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    kusisz już samą nazwą :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !