Sposób przygotowania

Spód: Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać po jednym żółtku, a następnie pozostałe składniki.Dokładnie wymieszać, wyłożyć na blachę i piec ok. 35 min.(sprawdzić patyczkiem). Wystudzić.
Galaretki rozpuścić w 1,5 litra wody i pozostawić do stężenia.
Krem: Zagotować sok z brzoskwiń z cukrem, wlać do niego rozmieszane w wodzie budynie z żółtkami i mąką. Ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem na puszystą masę.
Spód posmarować dżemem.
1/2 masy wyłożyć na spód, na to rzędami biszkopty moczone w naparze kawy, pozostałą masę,pokrojone w plasterki brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Trochę pracochłonna ta niespodzianka, ale efekt warty zachodu!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Niespodzianka, bo planowałam inne ciasto, a wyszło to. Nie jest bardzo pracochłonne, tak tylko wygląda w przepisie.Jeśli wcześniej zrobi się budyń i galaretkę, nie jest czasochłonne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wysmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piekne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    no, ciekawa nazwa ciasta, ale zapewne jest pyszne i bardzo apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    super przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !