Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane jabłka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
cynamon 1/2 łyżeczki
jabłka 4 szt.
masa marcepanowa 5 dkg
masło odrobina
mięta liście
śmietana 30% 1/2 szkl.
cukier waniliowy
marmolada 1 jabłkowa

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane jabłka z bitą śmietaną

wymieszać cukier z cynamonem w miseczce,do drugiej włożyć pokrojoną masę marcepanową oraz marmoladę jabłkową i zmiksować jabłka umyć przekroić na połowę wzdłuż wydrążyć gniazda nasienne i w środek włożyć przygotowaną masę,na wierzch położyć kawałeczek masła i posypać wymieszanym cukrem z cynamonem,ułożyć owoce na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.10min.śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru waniliowego i po wyjęciu jabłek z piekarnika polać je śmietaną i przybrać listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.10.2013 10:33
pyszny deser
Wacław 07.02.2012 19:21
pycha !
Angelika10 03.11.2011 21:16
brzmi apetycznie
MAR3STA 21.03.2011 22:41
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak