Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki ścieramy na tartce , albo przez sokowirówkę , sok z ziemniaków wylać do miseczki i odstawić na 15 minut. Gdy zbierze się osad , wodę z wierzchu zlewamy a skrobię dodać do ziemniaków. Połączyć z ugotowanymi i utłuczonymi ziemniakami, doprawić do smaku i wymieszać . Przygotować nadzienie :Jabłka zetrzeć na tartce o grubych oczkach , sypnąć cynamonem i cukrem . Z ciasta odrywamy kawałki spłaszczamy je ręką do środka kładziemy łyżeczką nadzienie i zlepiamy . Formujemy kulki . Gotować i polać śmietaną połączona z cukrem .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekaw jestem smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !