Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 15 szt.
ziemniaki ugotowane 5
śmietana 12%
cukier
sól
jabłka 3
cukier
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z jabłkami

Surowe ziemniaki ścieramy na tartce , albo przez sokowirówkę , sok z ziemniaków wylać do miseczki i odstawić na 15 minut. Gdy zbierze się osad , wodę z wierzchu zlewamy a skrobię dodać do ziemniaków. Połączyć z ugotowanymi i utłuczonymi ziemniakami, doprawić do smaku i wymieszać . Przygotować nadzienie :Jabłka zetrzeć na tartce o grubych oczkach , sypnąć cynamonem i cukrem . Z ciasta odrywamy kawałki spłaszczamy je ręką do środka kładziemy łyżeczką nadzienie i zlepiamy . Formujemy kulki . Gotować i polać śmietaną połączona z cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.11.2013 07:50
napewno pyszne
Dorian 06.11.2013 11:19
ciekaw jestem smaku
Margo1 17.12.2012 22:46
polecam
babcia
babcia 16.12.2012 23:02
ciekawe
Jodaj 25.07.2012 07:48
mniam :)
ewaa 25.11.2011 15:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak