Sposób przygotowania

Biszkopt: mąkę (60g) mieszamy z kakao(50g). Jaja (2) ubijamy z cukrem (60g) a masło(30g) roztapiamy. Do jajek dodajemy mąkę i masło (nie gorące). Ciasto przekładamy do tortownicy pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Zimny biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym. Masa: 6 żółtek mieszamy z 80 g cukru, kakao (15g) i śmietaną. Mieszamy aż zgęstnieje. Ciągle ubijając dodajemy masło (100g), roztopioną czekoladę (biała wygląda efektywniej). Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka (3) z cukrem pudrem. Krem wylewamy na ciasto

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mniam mniam, aż ślinka leci
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie ciasta a szczegolnie proste
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Szybko można przyrządzić i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    uwielbiam takie słodkosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !