Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 30 dag
mleko 4 łyżki
mąka 1 łyżki
cebula 1 szt.
masło 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka

Wątróbkę opłukać i namoczyć w mleku ok. godziny. Cebule pokroić w piórka, zeszklić. Wątróbkę oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć w całości lub pokrojoną na porcje na silnym rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia włożyć masło i cebulę. Chwilę jeszcze podsmażyć, posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 13.03.2011 18:54
MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak