Sposób przygotowania

Sos sojowy mieszamy z chili. Dodajemy miód. Jeśli miód mamy scukrzony to miseczkę stawiamy na gorącą wodę. Pod wpływem ciepła miód stanie się płynny. Na koniec dodajemy jeszcze ocet balsamiczny. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Ja tego sosu używam głównie do krewetek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    połączenie 4 smaków, równoważą się? czy też, któryś ma przewagę?
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sosu chili nie czuć może dlatego, że dawałem sos chili słodki. Jeśli bym miał zaznaczyć w kolejności smaki to pierwszy był ten od octu taki kwaskowaty, a potem sos sojowy oraz miód równoważne. Próbując sos sam był on słaby, natomiast w połączeniu z krewetkami uzupełniał się elegancko :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię połączenia sosu sojowego z miodem - często tak robię.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pomyslowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy smak
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi sie :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Idealny, prosty sosik. Z chęcią bym posmakowała.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !