Sposób przygotowania

Na początku,na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem. Cukier lekko do ciasta przycisnąć.
Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2- 2,5 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    muszę wypróbować, dobre mogą być
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    intrygujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    paluszki pierwsze skojarzenie to słone ,a tu proszę słodkie paluchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    tak nie probowaą jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ja też :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !