Sposób przygotowania

Sos:
Warzywa pokroić w zapałkę, cebulę w piórka,posypać bazylią. Wszystko razem przesmażyć na oleju do momentu kiedy będą prawie miękkie, następnie zalać sosem pomidorowym (ja dodaję własnej roboty, ale też nadają się idealnie do tego pomidory z puszki), doprawić do smaku i jeszcze chwilkę razem podusić.
Klopsiki:
Mięso wymieszać z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobniutko posiekaną cebulką, dodać przyprawy oraz koperek. Z masy formować malutkie kuleczki, takie jak orzechy włoskie lub minimalnie większe, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
Klopsiki dodać do sosu, wymieszać i odstawić najlepiej do następnego dnia, wtedy smaki się połączą. Podajemy tylko delikatnie podgrzane.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !