Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie makaronu spagetti 1 op
mięso mielone 500 g
cebula biała 2 szt
czosnek 4 zabki
pomidory krojone z puszki 2 puszki
sól 1
Pieprz biały mielony Prymat 1
bazylia 1

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Sos:
Na oliwie smażymy drobno pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia dorzucamy rozdrobniony czosnek.
Na patelnię wrzucamy mielone mięso i podsmażamy.
Dusimy podlewając nieco wodą (bulionem) i rozdrabniając widelcem wszelkie zbite grudki mięsa przez 20 min.
Wrzucamy rozdrobnione pomidory, przyprawy, sól.Nie żałujemy ziół.Dusimy 20 min.
Sos powinien być zawiesisty
Gotowanie makaronu:
1) Gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Do gotującej wody oprócz soli wlewamy łyżkę oleju. Odcedzamy i nie przelewamy zimną wodą. Podany natychmiast nie będzie się kleił. A sos będzie się lepiej trzymał klusek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 17.03.2011 16:56
super
eli82 12.03.2011 10:05
mniam
Małgorzata113 12.03.2011 08:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak