Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po generalsku II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
pomidor 500 g
cebula 2 sztuk
śmietana 100 ml
olej 2 łyżki
wołowina 150 g
wieprzowina 100 g
jajko 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po generalsku II

mięso umyć zemleć połączyć z jajkiem i tarta bułką doprawić i uformować kuleczki wielkości wiśni podsmażyć na silnie rozgrzanym ogniu ze wszystkich stron wyjąć na talerz.cebulę oczyścić opłukać podsmażyć na oleju dodać opłukane i rozdrobnione pomidory dusić do miękkości. następnie przetrzeć połączyć ze śmietaną i pulpetami gotować około 8 minut na wolnym ogniu doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak