Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka-kruche batoniki bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 gram
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
orzechy 1/2 szkl
rodzynki 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
miód 2 łyżki
płatki kukurydziane 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka-kruche batoniki bez pieczenia

Roztopić masło w garnku,dodać cukier,miód i cukier waniliowy.Jak się wszystko połączy dodać kakao i miód.Cały czas mieszając dodać orzechy i rodzynki oraz płatki.Wszystko dobrze wymieszać.Wyłożyć na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem.Wyrównać,przykryć drugim arkuszem papieru ,położyć na to drugą blaszkę i obciążyć.Po wystudzeniu pokroić w podłużne batoniki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.05.2013 12:42
Świetny pomysł na deser bez pieczenia.
Krystyna32 06.08.2012 06:25
extra
Goya 17.06.2012 19:55
fajne
jeta72 16.05.2012 13:03
super!!!
alaaa 07.07.2011 19:06
świetny pomysł
Ania67 19.06.2011 14:12
na pewno wypróbuję
IZABELA29 21.03.2011 08:16
fajne i smaczne
ben-ka 14.03.2011 08:07
ciekawe:)
patusia 12.03.2011 00:52
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak