Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 5 sztuk
olej 3 łyżki
sok z jednej cytryny
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z porów

Pory oczyścić, odciąć ciemnozielone końce liści i twardą piętkę z korzeniem. Każdy por przekroić wzdłuż i starannie umyć. Pokroić w półplasterki, posolić, dodać trochę cukru. Skropić sokiem z cytryny i polać olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.11.2013 00:03
bardzo lubię por,na pewno by mi smakowała
mirosława4 02.11.2013 19:41
smaczna i zdrowa
Pani Domu 09.10.2013 14:44
dzisiaj zrobię na obiad:)
Seba 17.04.2013 08:13
fajna suróweczka
pestka 27.03.2013 12:09
bardzo dobra - ale aby była łagodniejsza dodaję jabłko
cooleczka 05.03.2013 08:21
bardzo lubię surówkę z pora i często ją robię, ale zawsze dawałam majonezu a nie oleju
kamyk 07.04.2012 18:50
lubię
Grazyna0211 22.02.2012 13:03
smaczna surówka
magdziorka6 15.01.2012 15:24
trzeba wyprubować :-)
LuKaSz4761 30.11.2011 10:08
Rewelacja
alaaa 20.11.2011 18:07
nie będę oryginalna ale też dodaję jabłko
ewaa 19.11.2011 20:42
ja również dodaję jabłko...:)
Monika193
Monika193 21.09.2011 22:58
ja dodaję jeszcze jabłko :)
Izabela28 16.08.2011 20:45
smaczna ta surówka:)
anoosia 11.07.2011 12:38
dla mnie por jest bardzo ostry.
Motorek 09.07.2011 12:35
smaczna
Gonia555 07.05.2011 20:15
polecam
gacopierz23 04.04.2011 21:16
dobra pora na porę
m1monika 13.03.2011 18:40
może i epidemia, ale zdrowa ;)
MAR3STA 12.03.2011 21:29
nie wiem co jest grane ale u mnie ostatnio też były pory, czy to jakaś epidemia;)
Ania67 12.03.2011 20:59
Pory rządzą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak