Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą (ok. 2 l), zagotować i gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Następnie dodać opłukane mięso, sól i pieprz. Gotować, aż mięso będzie miękkie i zacznie odchodzić od kości. Wtedy je wyjąć, ostudzić, obrać z kości i drobno posiekać.
Zupę z warzywami i mięsem zmiksować, zagotować ponownie i dodać koncentrat pomidorowy oraz posiekany czosnek. Zaprawić śmietaną lub jogurtem. Podawać z kawałkami awokado i pozostałą kukurydzą, posypać natką.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    apetyczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo apetyczne. Brawo za wspaniałe zdjęcie i przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo apetyczne. Brawo za wspaniałe zdjęcie i przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Uwielbiam avocado :) I te wszystkie warzywa-świetny pomysł.Zupy krem wspaniałe na zbliżająca się zimę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !