Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelkowe szaleństwo- makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszelki 200 gr
szpinak 1/2 opakowania mrożony w liściach
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
tuńczyk 1 puszka
sól, pieprz do smaku
woda
czosnek ząbki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelkowe szaleństwo- makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Makaron muszelki ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondelka wlać odrobinę wody, dodać mrożony szpinak i mieszać co jakiś czas, aż całkowicie się rozpuści). W międzyczasie czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do szpinaku dodać czosnek, przyprawy i śmietanę. Wszsytko ze sobą gotować przez kilka minut. Muszelki odcedzić. W tym saym garnku co jest makaron dodać szpinak i tuńczyka bez zalewy. Wszystko ze sobą połączyć i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak