Sposób przygotowania

Do ok. 3 litrów wrzątku dodajemy wołowinę z kością i indycze skrzydła, cebule w całości obrane tylko z wierzchni łusek, czosnek pokrojony w drobniutkie słupki, liść laurowy, ziele angielskie, 1 łyżeczkę wegety i sól do smaku.
Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu ok.3 godzin. Po czym dodać marchewki i pietruszkę oraz natkę pietruszki – ilość wg uznania. Gotować do miękkości ok. 30 minut
Następnie wyjmujemy jarzyny oprócz marchewki oraz mięso. Wlewamy przecier pomidorowy swojej roboty w takiej ilości, aby zupa nie była zbyt kwaśna. Na końcu zabielamy śmietaną.
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wersja mięsna - bomba!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jedna z moich ulubionych zupek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !