Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60-80 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 5-6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie 4-6 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Do ok. 3 litrów wrzątku dodajemy wołowinę z kością i indycze skrzydła, cebule w całości obrane tylko z wierzchni łusek, czosnek pokrojony w drobniutkie słupki, liść laurowy, ziele angielskie, 1 łyżeczkę wegety i sól do smaku.
Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu ok.3 godzin. Po czym dodać marchewki i pietruszkę oraz natkę pietruszki – ilość wg uznania. Gotować do miękkości ok. 30 minut
Następnie wyjmujemy jarzyny oprócz marchewki oraz mięso. Wlewamy przecier pomidorowy swojej roboty w takiej ilości, aby zupa nie była zbyt kwaśna. Na końcu zabielamy śmietaną.
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.03.2012 00:30
Jedna z moich ulubionych zupek.
agugu1989 10.02.2012 12:52
uwielbiam
Mirka-Ludomila 23.07.2011 09:10
pyszna
Ela15 21.07.2011 11:49
super
Margo1 12.03.2011 16:20
Świetna
pacpaw 11.03.2011 21:32
wersja mięsna - bomba!
jolita 11.03.2011 21:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak