Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, pokroić. Włoszczyznę obrać, umyć i zalać wodą ( około 2 litry) i ugotować wywar. Gotować około 30 min. Wyjąć warzywa dodać 1 kostkę buliowną i włożyć rydze. Gotowac aż grzyby będą miekkie. Następnie zaprawić zupę zasmażka. ( 2 łyżki masła rostopić na patelni, dodac 2 łyżeczki mąki, cały czas mieszając. Gotować jeszcze około 10 min. Można podawać z łazankami. Smacznegooooo !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    nie jadłam jeszcze takiej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi pysznie,spróbuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !