Sposób przygotowania

Ciasto: z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto, wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski. Następnie paski ciasta nawijamy na wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180*c na złoty kolor.
Masa: jajka roztrzepujemy z mąką. Dodajemy mleko oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy po łyżce przestudzonego kremu, dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym kremem nadziewamy rurki. Wierzch rurek smarujemy odrobiną kremu, posypujemy posypką kolorową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !