Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre czosnkowe - idealne do warzyw na parze :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
śmietana 12% 50 ml
sól, pieprz do smaku
margaryna 12 g
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Purre czosnkowe - idealne do warzyw na parze :)

Na samym początku ząbki czosnku obrać. Do rondelka wlać wodę, dodać ząbki czosnku i wlać do niego śmietanę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować około 20 minut na małym ogniu(najlepiej przykryć pokrywką). Gdy masa z rondelka będzie chłodna zmiksować ją za pomocą blendera. Dodać do niej margarynę i ponownie całą masę wstawić na mały rondelek. Mieszać, aż margaryna się rozpuści. Przed podaniem doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak