Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po prowansalsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 50 ml
cebula 2 sztuk
pomidor 700 g
włoszczyzna 1 opakowanie
masło 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po prowansalsku

warzywa obrać umyć rozdrobnić cebule obrać drobno pokroić podsmażyć na patelni dodać opłukane i rozdrobnione pomidory chwilę poddusić zalać wywarem dodać warzywa gotować do miękkości następnie przetrzeć wymieszać śmietanę zagotować dodać posiekana natkę i przyprawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak