Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z piersią kurczaka i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
migdały około 15 szt
bulion drobiowy około 150 ml
Kolendra cała Prymat 1/2 pęczka
sok z cytryny z 1/2 szt
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z piersią kurczaka i migdałami

Do garnka wlać bulion i ugotować w nim umyte piersi z kurczaka. Następnie odsączyć je, ostudzić i pokroić na zgrabne(mniejsze)kawałki. Świeżą kolendrę umyć i oderwać od niej liście. Przygotować sos: czyli sok z 1/2 cytryny wymieszać z oliwą(około 2 łyżki) i odrobiną soli.Do miski dodać piersi z kurczaka, posiekane migdały, kolendre i wszystko polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.02.2013 08:54
mm świetna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak