Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopiec kreta

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
Biszkopt trochę - skruszonego
śnieżka opakowanie
mleko 1 i 1/2 szklanki
masło kostka
jajko 5
kakao
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: kopiec kreta

Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao a także mleko. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć dodać do nich pianę z ubitych białek. Ciasto upiec i wystudzić. Ciasto wydrążyć i ułożyć na nim jabłka ( lub banany) skropić je sokiem z cytryny. Na wierzch owoców wyłożyć ubitą śnieżkę wymieszaną z płatkami startej czekolady. Na śnieżkę posypać okruchy z wydrążonego ciasta. Ciasto wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.02.2013 08:54
mniam pyszny jest!;)
madi356 26.11.2011 22:09
rewelacja :)
Neetka90 12.03.2011 12:57
Gosia - nie jest taki trudny : )
Gosia40 12.03.2011 12:01
Wspaniale wygląda, ale ja chyba nie potrafiłabym zrobić takiego deseru:)
pawel6 11.03.2011 20:47
Pyszności:)
pawel6 11.03.2011 20:47
Pyszności:)
mysza666 11.03.2011 19:47
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak