Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek extra vergine 12 minut
- W między czasie przygotowujemy brokuły: Myjemy, rozdzielamy na drobne różyczki i blanszujemy dosłownie 3 minuty. Hartujemy.
- Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek podsmażamy posiekany czosnek, wrzucamy brokuły. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i papryką
- Ugotowany makaron odcedzamy i lekko płuczemy w wodzie. Odsączamy z wody. Gotowe orecchiette wrzucamy na patelnię z brokułami, dodajemy posiekane suszone pomidory. Dodajemy wiórki parmezanu. Mieszamy delikatnie

Danie podawać natychmiast przybrane liśćmi selera naciowego i płatami parmezanu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    uwielbiam makarony pod każdą postacią a ten pomysł jest rewelacyjny
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie wygląda.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !