Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy barszcz bialy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 15 dag
barszcz bialy w torebce 1 szt.
sól
czosnek 2 zabki
grzyby suszone 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy barszcz bialy

grzyby moczymy w letniej wodzie przez cala noc a nastepnie w tej samej wodzie je gotujemy dodajac drobna posiekany czosnek. Miekkie grzyby wyciagamy i drobno siekamy.,i spowrotem wkladamy do wywaru.Dolewamy wody i dodajemy rozrobiony barszcz bialy ,doprawiamy sola a na koniec dodajemy zrumieniony boczek . zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 30.05.2011 22:28
mniam, ale bym sobie zjadła
MAŁY 11.04.2011 09:48
smacznie
pacpaw 12.03.2011 09:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak