Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa po portugalsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
groch 200 g
wołowina 100 g
kurczak 100 g
ryż 2 łyżki
kapusta biała 200 g
sól 1 szczyptas
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa po portugalsku

groch opłukać zalać częścią wywarem zagotować pozostawić na 2 godziny ugotować mięso wołowe umyć drobno pokroić ugotować pozostałym wywarze w połowie gotowania dodać pokrojona w kostkę kurę i opłukany ryż oraz pokrojona w kostkę kapustę po ugotowaniu połączyć z grochem zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak