Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa po amatorsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
groch 250 l
ryż 2 łyżka
cebula 2 sztuki
olej 1 łyżki
jajko 1 sztuki
sól 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa po amatorsku

ryż opłukać zalać dużą ilością wrzątku ugotować odcedzić groch opłukać zalać wywarem zagotować pozostawić na 2 godziny ugotować cebulę obrać pokroić drobno podsmażyć połączyć z grochem i ryżem chwile pogotować wymieszać z żółtkiem i posiekana natką doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak