Sposób przygotowania

- Na patelni z 2 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem i cebulą, podsmażamy pokrojoną w kostkę szynkę wieprzową tak długo aby była miękka - nie trwa to dłużej niż do 15 minut.
- Gotujemy al dente makaron w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Odsączamy.
- Gdy mięso już miękkie, wlewamy na patelnię całą puszkę pomidorów pelati w całości, lekko je rozdrabniając łyżką bądź widelcem. Czekam kilka minut, aż sos zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy fasolę, natkę posiekaną pietruszki, oregano i sól oraz pieprz.
- Makaron wrzucamy do sosu i lekko mieszamy. Podajemy w ciepłych talerzach lub miseczkach.
Bon appetito!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię te Twoje danka :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    z chęcią bym zjadła to danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ach te makarony, uwielbiam je, pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię makarony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !