Sposób przygotowania

Serduszka opłukałam i dobrze osączyłam. Każde przekroiłam wzdłuż na pół i przełożyłam do miski. Skropiłam je sosem sojowym, posypałam dwiema łyżeczkami przyprawy \"danie ze smakiem - piramidki złociste z kurczaka\" i mąką ziemniaczaną, wymieszałam dokładnie. W rondlu rozgrzałam oliwę z masłem i na gorący tłuszcz wrzuciłam serduszka. Smażyłam na ostrym ogniu aż się zrumieniły a wtedy podlałam je ok. 3/4 szkl. gorącej wody. Dosypałam też opakowanie przyprawy \"danie ze smakiem - ryba w sosie cytrynowym\" i dusiłam całość ok. 20-30 min. aż serca zmiękły. Jeśli woda nadmiernie odparuje to trzeba je dolać, ale po troszku.

Gulasz podałam z marchewkowymi kluseczkami kładzionymi.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ajajaj, nie napisałam, że posiekaną drobno cebulę dorzuciłam do podsmażonych serc i razem jeszcze smażyłam chwilkę zanim dolałam wodę.
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale jestem roztrzepana dzisiaj...śmietankę dolałam na sam koniec żeby lekko zabielić sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    przyznam, ze nigdy nie jadlam serc... a moze czas sprobowac :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    aginaa, robiłam je pierwszy raz - trochę podobne w smaku do wątróbki, ale takiej lekko twardawej - nam smakowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam a lubię serca...nabrałam chęci i jutro idę po serca...
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też mam na nie ochotę :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    ładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !