Sposób przygotowania

Paprykę zapiekać na ruszcie około 20 minut,aż powstaną pęcherze.Filety ułożyć na talerzu ,skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem.Przykryć i wstawić do lodówki.Dolne części szparagów,obciąć końce..zagotować osoloną wodę,dodać cukier i masło,dodać szparagi i gotować 15 min,po czym osączyć.Paprykę wyjąc z piekarnika,wystudzić i obrać ze skórki.Usunąć gniazda nasienne i pokroić w pasma.Obrać czosnek a chili przeciąć i drobno posiekać.W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju,włożyć wyciśnięty czosnek i dusić kilka chwil,po czym dodać chili i paprykę i dusić 5 minut.Rozdrobnić wszystko na gładką masę,przyprawić solą i resztą soku z cytryny,wmieszać ser.Trzymać na małym ogniu. Na ruszcie ułożyć filety i grillować ok. 6 min,obracając raz na drugą stronę.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    joanna77

    polecam,pyszne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    no to ja się wpraszam na tego grila
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    i ja przyjadę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smaczny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Batonik-XXL

    wysmienite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo fajne,lubię łososia:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !