Sposób przygotowania

- Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposob pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grilujemy na patelni ( polecam jak najbardziej w okresie zimowym dostępne patelnie grilowe ) z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterytyczne dla grilowania paski.
- Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergine i szczypta soli. Odcedzamy
- Grilowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą. Bon appetito!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo apetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    ładne i kolorowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wygląda na pyszne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam, lubię makaron
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !