Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
musztarda 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
ogórek kiszony 3 szt
grzybki marynowane 8 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
śmietana łyżek
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Jajka gotowane obrac, oddzielić żółtka od białek, przełożyc do miski i rozetrzeć z surowymi żółtkami i musztardą na gładką masę. Dolewać po troszeczkę oleju ciągle ucierając. Grzybki, cebulę, białka, korniszony drobno pokroić i dodac do masy. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.02.2013 08:57
pysnzy;]
Seba 01.12.2012 10:07
fajny przepis
Tika4444 06.12.2011 17:37
pomysłowy przepis
Tika4444 06.12.2011 17:37
pomysłowy przepis
barbara11561 19.10.2011 07:02
ciekawy przepis na ten sosik
Babciagramolka 11.03.2011 17:52
Takiej wersji nie znałam - bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak