Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflety serowe z carpaccio

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraków 70 dag
octu 1 łyżka
białego wina 1 łyżka
nasiona kopru - -
masła 4 łyżki
mąki 4 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 2
sól - -
pieprz - -
camembert 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Suflety serowe z carpaccio

Buraki skrop wodą, zawiń w folię aluminiową i piecz 60 min w 200 stopniach C. Ostudź, obierz, pokrój w plastry.Polej sosem z wina, octu, soli, pieprzu i nasion kopru. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, oprósz mąką i mieszając wlewaj mleko. Doprowadź do wrzenia, dodaj ser. Gładką masę przestudź. Dodaj żółtka i pianę z białek. Dopraw solą i pieprzem. Formy na suflet posmaruj resztą masła, posyp bułką tartą. Napełnij masą do 3/4 wys. Piecz 20 min w 180 st. Podawaj z burakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.02.2013 08:58
smaczne są;]
Iwona51
Iwona51 20.03.2011 00:09
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak