Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na pulchną masę,dodać mak(można go zmielić w młynku na sucho lub dać cały),aromat i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Następnie dokładnie i szybko wymieszać ze stopioną,letnią margaryną.Przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy babkowej.Piec koło 40-50 minut w 170-180 stopni c.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Babki makowej nie robiłam:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    jest świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    makowego nie odmawiam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Bardzo lubię ciasta z makiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !