Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 14 szt.
mięso mielone 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 14 łyżek
bułka czerstwa 1 szt.
sól, pieprz do smaku
jajko 3 szt.
mleko 100 ml
olej 1 szkl.
ser żółty 5 dag
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Z umytych pieczarek odciąć ogonki, które należy posiekać i dodać do mielonego mięsa. Do mięsa dodajemy namoczoną w wodzie i odciśniętą czerstwą bułkę, jajko, sól, majeranek i pieprz, dokładnie wymieszać. Mięsem faszerujemy pieczarki i formujemy je w formie kulek. 2 jaka roztrzepać wraz z mlekiem, maczać w nich uformowane kulki a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju na złoto. Gorące pieczarki posypujemy drobno startym serem, powinien sie przykleić do nich. Dekorujemy plasterkiem pomarańczy i różnymi sałatami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 06.01.2013 18:54
super obiadek:)
Jolanta_P-S 22.06.2012 20:21
Zbysio twoje oooooooo jest zachwyt czy co? Za każdym razem tak reagujesz!
zbysio 21.06.2012 18:43
ooooooooooo
pawel6 12.03.2011 13:37
I pewnie są bardzo smaczne:)
bejciu24 11.03.2011 18:39
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak