Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
masła 2 łyżki
mąki 4-5 łyżek
wywar z kurczaka 1 litr
buraki 2
niepełna pełnotłustego mleka 1 szklanka
szczypiorek - -
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z buraków

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, a gdy sie lekko zrumieni, wsyp mąkę. Ciągle mieszając, przegotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź zasmażkę zimnym wywarem, wymieszaj i zagotuj. Obrane buraki pokrój w kostkę. Gotuj w wywarze do miękkości. Zmiksuj na gładki krem. Zupę dopraw solą i białym pieprzem, rozlej do miseczek. Udekoruj spienionym mlekiem oraz posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak