Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche nadziewane babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
cukier puder 1/3 szkl
masło 200 gram
żółtko jajek 2 szt
owoce według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche nadziewane babeczki

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i schłodzić około 30 minut w lodówce.W tym czasie wysmarować foremki babeczek roztopionym masłem.Ciasto rozwałkować dosyć cienko wykrawać szklanką kółka i wylepiać foremki(około20 sztuk).Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C.Po wystudzeniu nadziewać kremem-budyniem-śmietaną i ozdabiać owocami.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.11.2013 00:30
Bardzo dobre
Beata23 18.08.2013 21:01
pyszne babeczki
kate.500 09.08.2013 09:51
super smaczne jedzonko
Wafelek2601 16.06.2013 21:03
Lubię takie babeczki
Pani Domu 05.05.2013 17:49
ślicznie wygladają
Bernadeta1 21.12.2012 00:26
lubię upiec babeczki i zmieniam tylko nadzienie.
Krystyna32 19.08.2012 08:40
pycha
Wacław 08.12.2011 09:59
apetyczne,mniam !
IZABELA29 17.09.2011 10:09
piękne
RenataZ-et 14.09.2011 21:13
ale apetyczne !!
Iwona51
Iwona51 06.09.2011 09:42
smaczne
Kopiko1983 17.05.2011 10:44
Takie babeczki cieszą oko i podniebienie!!!
alaaa 16.05.2011 15:24
wyglądają bardzo smacznie
misia53 26.03.2011 14:00
Kruchutkie babeczki lepsze od bułeczki
ben-ka 12.03.2011 08:07
Lubię babeczki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak