Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4-5 szt
rodzynki
białko 2-3 szt
jogurt 4-5 łyżki
cukier 4-5 łyżki
rum
masło 2 łyżki
cytryna 1
cynamon
płatki ryżowe błyskawiczne łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłka z rodzynkami

płatki ryżowe polac jogurtem odstawic na chwilę rodzynki skropic rumem odstawic by napęczniały.Jabłka umyc, odkroic wierzchy i wydrążyc gniazda,pozostawiając ścianki grubości 1 cm.Srodki jabłka skropic cytryną.Białka ubic na sztywna pianę dodając po trochu cukr.na nadzienie wymieszac płatki ryżowe,rodzynki i ubite białka doprawic skórką otartą z cytryny szczypta mielonego cynamonu, kardamonu i gozdzików.Jabłka napełnic posmarowac skórkę masłem takie jabłka ustawic w żaroodpornym naczyniu ,podlac kilkoma łyzkami wody i piec około 25 minut w piekarniku w 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 12.03.2011 21:44
pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak