Sposób przygotowania

płatki ryżowe polac jogurtem odstawic na chwilę rodzynki skropic rumem odstawic by napęczniały.Jabłka umyc, odkroic wierzchy i wydrążyc gniazda,pozostawiając ścianki grubości 1 cm.Srodki jabłka skropic cytryną.Białka ubic na sztywna pianę dodając po trochu cukr.na nadzienie wymieszac płatki ryżowe,rodzynki i ubite białka doprawic skórką otartą z cytryny szczypta mielonego cynamonu, kardamonu i gozdzików.Jabłka napełnic posmarowac skórkę masłem takie jabłka ustawic w żaroodpornym naczyniu ,podlac kilkoma łyzkami wody i piec około 25 minut w piekarniku w 180 stopni

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !