Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z marcepanem i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt.
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
masa marcepanowa 5 dkg
masło odrobina
melisa kilka listków
śmietana 30% 1/2 szkl.
cukier waniliowy
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z marcepanem i śmietaną

gruszki umyć przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne,cukier wymieszać z cynamonem w miseczce,do drugiej miseczki włożyć pokrojoną w kostkę masę marcepanową i orzechy mielone włoskie wymieszać mikserem na jednolitą masę i nakładać w wydrążone gruszki na wierzchu położyć kawałek masełka i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem układać na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.10min.wyłożyć na talerze polać ubitą śmietaną z odrobiną cukru waniliowego i przybrać listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.07.2013 09:54
fajny deser
Wojt@s
Wojt@s 04.07.2013 22:46
super, muszę sam spróbować
Wacław 09.02.2013 10:18
dla mnie nowość ,na pewno smaczna !
Grazyna0211 25.04.2011 12:04
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak