Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarskie frykadelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
cebula dymka ze szczypiorkiem 10 dkg
jajko 2 szt.
sól
pieprz
olej do smażenia
twaróg 10 (półtłusty)
parmezan starty 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: jarskie frykadelki

ryż ugotować w osolonym wrzątku odcedzić i osączyć,dymkę oczyścić i pokroić,ryż przełożyć do miseczki dokładnie wymieszać ze startym serem oraz twarogiem,dodać pokrojoną dymkę,jajka,przyprawić solą i pieprzem do smaku i dobrze wyrobić z przygotowanej masy ryżowej uformować ok.15szt.małych frykadelków i wkładać porcjami na mocno rozgrzany olej,smażyć na złoty kolor z obu stron,gotowe frykadelki wykładać na podgrzane talerze i od razu podawać najlepiej z sałatką i ewentualnie z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 08.01.2012 15:43
fajne
Wafelek2601 29.09.2011 18:58
fajne
kuklik 27.06.2011 17:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak