Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzyw matijasów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z matijasa 10 szt
zielona fasolka szparagowa 250 g
sól do smaku
seler naciowy 250 g
ziarna czerwonego pieprzu do smaku
koperek 1/2 pęczka
ocet 4 łyżki
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzyw matijasów

Filety z matijasa opłukać w zimnej wodzie i osuszyć. Fasolkę beszamelować przez kilka minut w wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Seler pokroić w poprzek. Beszamelować chwilę w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Matijasy pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z warzywami. Ziarna pieprzu rozgnieść trzonkiem noża. Umyć koperek, posiekać. Z octu oliwy, czerwonego pieprzu i soli zrobić dressing dodać posiekany koperek i zalać sałatkę. Wymieszać odstawić pod przykryciem na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 22.08.2011 16:43
fajna
Izabela28 29.09.2010 11:21
Dobra sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak