Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 szt
budyń waniliowy 2 szt
margaryna 20 dag
jaja 4 szt
cukier puder 1 szklanka
wiórki kokosowe 20 dag
Biszkopt 1 dwie warstwy

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello z brzoskwiniami

do soku z brzoskwin dodac 1,5 szklanki wody, ugotowac na tym 2 budynie 9 jesli budyn jest bez cukru dodac 4 lyzki )
do ugotowanego budyniu wbic szybko 4 zoltka i szybko wymieszac
po ostygnieciu mase zmiksowac z maslem
dodac pokrojone brzoskwinie i wymieszac

4 bialka ubic na piane z cukrem pudrem, dodac wiorki kokosowe i upiec placek w 170 st około 45 minut lub skosztowac w trakcie pieczenia czy juz jest suchy
na dolna czesc biszkoptu nalozyc polowe kremu, przykryc drugim biszkoptem, wylozyc krem, przykryc plackiem kokosowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.01.2013 15:36
pyszny przepis :)
sara1 06.12.2012 10:29
pychotka
Izabela28 05.04.2012 12:04
fajne to ciasto:)
dorotka0000025 22.12.2011 13:54
dziekuje
dorotka0000025 22.12.2011 13:54
dziekuje
krystyna24 11.12.2011 13:57
fajne ciacho
joanna77 05.12.2011 12:04
mniam
Magdalena1110 17.09.2011 07:13
pycha
iga2 18.04.2011 20:13
przepyszne
Robert10 11.03.2011 17:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak